The Golden City

Huawei_leica_2

Júniusban két helyre utaztunk el Marcival, az egyik Horvátország, a másik pedig Olaszország volt. Mostanra olyannyira szerelembe estünk Isztriával és Toszkánával, hogy már évente ellátogatunk kedvenc városkáinkba azért, hogy a legjobb dolgokat újra átéljük, hogy kipróbáljunk mindent amit előző alkalommal nem sikerült, illetve kicsit még messzebb barangoljunk mint azelőtt. Szerintem zseniális taktika háromszor-négyszer ellátogatni ugyanarra a vidékre, mert első alkalommal annyi az újdonság hogy csak pislog az ember, másodjára viszont már ismerősek vagyunk annyira hogy kényelmes az ottlét, de még mindig rengeteg felfedeznivaló vár ránk. Legutóbb Ravennában volt az olasz bázisunk, és egyik nap Bolognába ugrottunk át várost nézni.

A szinesztézia fogalmát biztosan ismeritek, és bár én nem látok magam előtt különleges színeket és formákat minden alkalommal mikor zenét hallgatok, vagy mikor egy erős illat megcsapja az orromat, időről időre nagy nyomot hagy bennem egy új élmény, amit utána évekig társítani tudok egy jellegzetes színárnyalattal emlékeimben. Számomra is megmagyarázhatatlan, de Bolognát legjobban az arany színnel tudom nektek leírni, és most hogy a képeket válogatom újra elöntött az a különleges, meleg érzés amit akkor és ott éreztem. Ne értsetek félre, nem arról van szó hogy minden arany színű lenne ott! Igaz, hogy sok sárgás-narancsos házikó van arrafelé, mégis nem csak erről van szó, hanem arról hogy mennyire volt meleg, milyen volt a páratartalom, milyen illata volt a lazannyának (nem spagettit ettünk hihi), milyen íze volt a baracknak, hogyan öltözködtek az emberek, a szobrok a közterületeken, a növények, a homlokzatok, egyszerűen minden hatás egyben azt eredményezi nálam, hogy ha megkérdezed milyen volt Bologna, azt tudom neked válaszolni hogy: “Olyan arany színű. Érted mire gondolok?” Természetesen nem értitek, de mindenképpen szerettem volna ezt veletek megosztani, és remélem hogy a képeket mikor nézitek talán visszaad valamit az ottani hangulatból, és talán egy halványka szín előttetek is megjelenik. Nagyon kíváncsi lennék hogy ti szoktatok-e ilyesmit átélni, és ha igen akkor milyen gyakran :)

Reggel, mielőtt elindultunk még nem tudtam mire számítsak – most jártam itt először – de abban biztos voltam hogy Olaszországban ezzel a lenge, piros / virágos ruhával nem lőhetek mellé. Nagyon szerettem volna hozzá egy elegánsabb szandált, ne adj’ isten akár egy magassarkút felvenni, de Marcit ismerve tudtam hogy attól a nap végére teljesen kikészülne a lábam (najó most úgy csinálok mintha én nem imádnám mindennél jobban az ismeretlen városokban való barangolást :D ) Az eredmény? Hófehér Adidas Stan Smith kombináció, nem sok vagányabb sneaker létezik. Mégis, mikor megtaláltuk a tökéletes utcácskát hogy lefotózzuk az outfitet, úgy éreztem hogy valami hiányzik, ezért kiegészítő gyanánt magamhoz vettem a telefonomat (vagyis igazából csak nem tettem le mert egész nap a kezemben volt :D ) Ha régebb óta követtek találkozhattatok vele, hogy engem a Huawei támogat, illetve azt is tudjátok hogy mennyire fontos kiegészítőnek tartom az okostelefont a mindennapok során. Mindenhez használom, folyamatosan fotózok / videózok vele, instagram sztorikat szerkesztek, emailekre válaszolok, keresem a térképen hogy hova kell mennem, írásos és hangjegyzeteket készítek vele ha elkap az ihlet. Tökéletes kiegészítőnek tűnt tehát az arany színű Huawei P10 az arany színű városban. Már előtte is a P9-est használtam mióta megjelent, és azért is vállaltam el a szponzorációt mert előtte kipróbáltam, és a legfontosabb paraméter, a kamerája – Leicával közösen fejlesztett duál kamerát kapott a P9 és a P10 is – a legjobb az okostelefonok között. Ami nem annyira tetszett az a szögletes kialakítás és a fekete, fehér és kék színek amikben elérhető volt. Nagyon örültem mikor megjelent a P10, mert végre egy sokkal nőiesebb, lekerekített dizájnt kapott, és elérhető lett az alapszínek mellett kétféle arany, rozéarany, ezüst, kék és zöld színekben is. Nagyon tetszett volna a rozéarany változat is nekem, de végül az arany szín mellett döntöttem, mert az többféle outfittel harmonizál, bár legszívesebben mindegyikből tartanék egyet a fiókomban! Remélem tetszenek nektek a képek, és ha egyszer Bolgonában jártok, akkor követelem hogy írjátok meg mit vált ki belőletek ez a patinás kis olasz város! ;)

Huawei_leica_3

Huawei_leica_7

Huawei_leica_6

Huawei_leica_9

Huawei_leica_5

Huawei_leica_4

Huawei_leica_8

Photo: Kováts Marci & Me

Dress – Bershka / Shoes – Adidas / Hat – F&F / Phone – Huawei P10


Shop my look:

A bejegyzést a Huawei támogatta.