Must have darabok 2019-ben!

Vége a karácsonynak és a pihenésnek. Én bele vetettem magamat a munkába és leltározást tartok a szekrényeimben, mert az újévi fogadalmam az volt, hogy 2019-ben csak olyan dolgokat vásárolok, amikből egy időtálló és letisztult gardróbot építhetek magamnak. Fókuszban olyan kulcsdarabokkal és kiegészítőkkel, amiktől elegáns mégis egyedi lehetek.

 1. Tipp: Ami nem jó rád most, valószínáleg később sem lesz. Fontos a szelektálás és a leválogatás. Ha minimum 1 éve nem vetted fel, akkor többet nem is fogod, kár halogatni az elbúcsúzást. Legyünk brutálisan őszinték magunkkal, de tényleg!
 2. Tipp: Kategóriákra bontani a megmaradt darabokat. Oszthatjuk négy vagy három részre is: tavasz, nyár, ősz, tél vagy nyári, téli és átmeneti ruhák.
  Én csak kettőre osztom: nyári és téli, mert ami köztes az igazából bármelyik évszakban megállja a helyét.
 3. Tipp: Jól kombinálatóság. Ha tetszik és felvennéd, de nem tudod mivel, akkor inspirálódj! Pinterest lesz a legjobb barátod ebben, mert mindenre rá tudsz keresni és biztos, hogy valaki már töltött fel valamilyen formában tartalmat az adott témában.
 4. Tipp: Rakj össze szetteket. Érdemes akár 1 -2 órát is rászánni, hogy tegyünk össze néhány outfitet és fotózzuk le, később bármikor ki tudunk keresni a telefonunkból ha épp “Nincs egy göncöm sem” vagy “Nem tudom mit vegyek ma fel” válságban találjuk magunkat.
 5. Tipp: Fektess nagyobb hangsúlyt a kiegészítőkre! Egy minőségi táska, bőr cipők és ékszerek teljesen meg tudják változtatni a kinézetünket. Lehet úgy felöltözni H&M és Mango termékekből, amiket ráadásul leértékelve vettünk pár ezer forintér, hogy mellé egy megfelelően megválasztott minőségi bőrtáska teljesen átváltoztatja az összképet. Nem kell a legdrágább márkákra gondolni, mondjuk már azok is elérhetőek másodkézből használtan. Én imádok vintage designer táskákat vásárolni, mert soha nem mennek ki a divatból, sőt…
  Csak néhány példa: Furla, Coccinelle, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger, Kenzo, stb.
 6. Tipp: A megmaradt ruhákat adományozzuk el.  Vegyél egy mély levegőt és add oda a legjobb barátnőnknek azt szoknyát, amit már évek óta akar, de nem volt szíved neki adni, mert majd egyszer felveszed valamikor. De megannyi ruha, cipő és egyéb dolog lehet a gardróbodban, amire valaki vágyik és te úgy sem fogod már viselni. Azokat a ruhákat, amiket már nem biztosan nem veszünk fel, de hasznos lehet másnak, azokat gyűjtsünk össze és adjuk le otthonokban, éjjeli szállókban. Lehet van a környezetedben olyan család akinek szintén jól jönne egy zsák ruha, főleg télen. 

  Most pedig térjünk rá, hogy mikre érdemes befektetni 2019-ben!

Cipők: 
Minőségi fehér tornacipő, csinos bokacsizma, téli csizma, magassarkú, kényelmes szandál és nyári papucs


Táskák:
Alkalmi táska, közepes méretű oldaltáska, kézitáska, hátizsák, shopper 


Ruhák:
Jó minőségű farmer, blúz, elegáns ruha, blézer, kabát


Ékszer:
Karkötő, fülbevaló, nyaklánc, kitűző és hajcsatt


Egyéb kiegészítők:
Kalap, sál, öv, pénztárca és napszemüveg