Emirates pályázat Az utazás

Egy rövid kis beszámolóval jelentkezem Dubajról. Ha követitek a blogomat vagy a közösségi oldalaimat, akkor már találkozhattatok az Emirates pályázatával. Egész nyáron lehetett jelenkezni és a feltétele csak az volt, hogy 18 év felettinek kellett lenni, mert a nyereményben egy utazás is volt. A zsűri a top 2 pályaművet szavazás elé állította facebookon, amire az én oldalamon lehetett szavazni. A nyertes Szalma Lili lett és vele utaztam erre a nagy kalandra. Maga az út kettő programokkal teli napot jelentett reggeltől estig.

Az első napunkon a Dubai Design Weekre voltunk hivatalosak, ami egy kötetlen séta volt a művészeti negyedben. Megcsodálhattuk a különböző tervezők és képzőművészek alkotásait. Voltak elvont és teljesen hétköznapi használatra tervezett műalkotások. Személyes kedvencem a 21. századi Disney hercegnők képei voltak, mert egy görbe tükör és rávilágít a mai fiatalok szokásaira: erős sminkelés, mobilozás, shopping és partyzás.
A nap hátralevő részében strandoltunk és pihentünk, este pedig elmentünk vacsorázni és piacozni.

Második napunkat egy szervezett városnézéssel indítottuk. Egy kisbusz elvitt minket a Dubai Frame-hez, azaz a hatalmas képkerethez, amibe fel lehet menni és megcsodálni a régi Dubait és a modern felhőkarcolókkal teli másik oldalt. A Frame után hajókáztunk az öbölben, ez a rész olyan volt mintha Miamiban lettem volna, bár több olyan része is volt a városnak, ami arra emlékeztetett. Követlező állomás a Burj Al Arab és a mellette található beach megnézése volt. Itt csak 10-15 percet töltöttünk és már mentünk is tovább a világ legmagasabb épületét megcsodálni, a Burj Khalifat!
Jézusom, ha láttatok már magas épületet, akkor felejtsétek azt el! Ez egyszerűen hihetetlen élmény. Már lentről is brutális, de fent minden felhőracoló is eltörpül.
Ha Dubajban jártok, akkor feltétlen nézzétek meg! Délután sikerült bejutnik az Burj Al Arab szállodába szétnézni és koktélozni. Este a világ legnagyobb plázájában ajándékokat és szuveníreket vásárolgattunk és zárás előtt egy órával megnéztük a plázában található akváriumot, ami majdnem féláron van ilyenkor.

Másnap már indultunk is haza Budapestre az Emirates gépével. Az economy osztályon is nagyon kényelmes utazni, de van business és first class is. Remélem egyszer majd ezeket is kipróbálhatom, mert nagyon jól nézett ki!

Köszönöm még egyszer a lehetőséget az Emiratesnek, ráadásul január végén visszatérek Lili második nyereményének a bemutatásával!

 

Photo by me