Sziget fesztivál a Mastercarddal – 4. nap

P8120277

A szombati nappal elérkeztünk a Mastercard verseny utolsó napjához, tegnap minden kiderült, még az is, hogy mi volt a fődíj! Persze, azt valakinek előbb meg kellett nyernie, úgyhogy mindenki felkészülten érkezett. A szokásosnál hamarabb volt a találkozó, már 14:00-kor a Szigetnél voltunk, mert a Mastercard instagram oldalán meghirdetett nyereményjáték nyerteseinek adtuk át a jegyeket, beszélgettünk, ismerkedtünk, fotókat készítettünk. Az én nyertesem Kata volt, aki párjával, Andrással érkezett. Kata elmesélte, hogy imád nyereményjátékokban részt venni, és ez már a sokadik alkalom, hogy hasonló díjat nyert, hihetetlenül szerencsés! :)

P8120004

P8120033

A fesztivál első hétvégi napján érezhetően sokkal többen voltak már ilyen korán is, szerencsére az időjárás is enyhült, tegnap nem volt az a fülledt kánikula. Közülünk mindenki gyorsan bejutott a Mastercardos gyorsítósávon, így kezdődhetett a buli, ráadásul a mai utolsó feladat kiosztása előtt még egy meglepetés is várt ránk!

Az első nagyszínpados fellépő előtt – aki a Halott Pénz volt – részesei lehettünk egy backstage túrának, a nagyszínpadra és a hangosító toronyba is felmehettünk, ami egy hihetetlen élmény volt… Pontosan ott álltunk ahol a legnagyobb sztárok lépnek fel, igazán hátborzonagtó lehet onnan látni a hatalmas tömeget aki csak rád figyel, a te dalodat énekli, veled együtt mozog és lélegzik. A színpaddal szemben lévő torony is nagyon menő volt, el tudnám viselni, hogy minden nap innen nézzem végig a koncerteket. Remélem egyszer sikerül is! A túra végén kaptunk 1-2 háttér információt is a sztárok különleges kéréseiről, voltak már furcsaságok, főleg tavaly, amikor Rihannának külön kellett bárányt szállíttatni, hogy a szakácsa megsüsse neki, mert nem eszik meg akármilyen bárányt. De volt aki ping-pong asztalt kért, kizárólag kék színű M&M’s csokigolyót, vagy hogy a backstage teljes területén tilos legyen a dohányzás.
P8120052

P8120056

P8120136
A túra után megkaptuk a mindent eldöntő utolsó feladatunkat, az “Ős-Szitizen” megkeresését, vagyis a legrégebben Szigetre járó embert, amire ugyanúgy 60 perc állt rendelkezésünkre. Barni persze szokás szerint 2 perc alatt kiszúrta a legfurább kinézetű figurát, aki persze 1993 óta kijár a fesztiválra, szóval nekem csak akkor lett volna esélyem ha megtalálom a Sziget legrégebben ott dolgozó emberét, aki ezáltal elméletileg hamarabb kint van a Szigeten mint a fesztiválozók, így régebbi Szitizennek számított volna. 40 perc keresgélés és tudakozás után kiderítettem, hogy csak akkor lett volna esélyem nyerni, ha magát a Sziget alapítóját, Gerendai Károlyt hívom oda a zsűri elé. Végül, mikor már majdnem feladtam a küzdelmet még elmentem egy utolsó körre, és végül találtam egy kedves hölgyet, akiről kiderült, hogy 1994 óta jár ki a Szigetre, így végül második lettem és 3 pontot kaptam.

P8120011

P8120156
Ma Barni volt a soros az egyéni feladat megoldásában, ami a bungee jumping volt. Sajnos a nagy szél miatt nem engedték hogy bárki felmenjen rá, ezért maradt a katapult szék. Én igazából itt el is véreztem volna, mert tuti nem ülök fel egy ilyenre, de ő szemrebbenés nélkül teljesítette, ezzel végérvényesen bebiztosítva első helyét. Ezután már a díjátadó következett, én végül második lettem, Maris pedig harmadik. Itt is szeretném megköszönni a fair küzdelmet az ellenfeleimnek, és a verseny profi lebonyolítását a Mastercardnak! A fődíj pedig nem más volt mint – dobpergééééés – egy privát hajókázás a Dunán! Elég menőő!! Na nembaj, majd szerzek én is egy hajót és bepótolom egyedül :D Ha kíváncsiak vagytok miről maradtunk le, mindenképpen nézzétek meg Barni videóját!

P8120158
Végül elköszöntünk egymástól, és mindenki belevetette magát a bulizásba. Megkerestük Katáékat, megnéztük Iggy Azalea-t, jól meg is éheztünk mire vége lett. A koncert után elmentünk egyet kajálni, mindenfélét összeettünk… A Sziget után szigorú diétára fogom magam!

Katáék utána leléptek Galantis koncertre, én pedig meghirdettem insta storyban, hogy aki leghamarabb megtalál, azt meghívom egy fánkra. Luca és Lisa olyan cukik voltak, hogy még a koncertről is eljöttek hogy találkozzunk! Meg is hívtam őket egy fánkra és közben beszélgettünk mindenféléről. Nagyon cukik vagytok, köszönöm hogy megismerhettelek titeket élőben is és
remélem hamarosan megint találkozunk!
P8120304
A nap végén még volt erőnk a Macklemore koncertet végigbulizni. Zseniálisan profik voltak, elindult az első szám, és egyszer csak azon vettem észre magam hogy eltelt másfél óra. Szeretem az ilyen koncerteket, végig tökéletesen lekötötték a figyelmünket, minden számot ordítottunk, biztos hogy évekkel később is emlékezni fogok rá. A végén már semmi erőnk nem
maradt, és elindultunk haza.

Bár a Mastercard verseny véget ért, mi Marcival kint leszünk ma és holnap is (13-a és 14-e), ha
ti is ott lesztek írjatok nekem és találkozzunk! ;)

A bejegyzést a Mastercard szponzorálta.