RECYCLE YOUR CLOTHES

_DSC3277A H&M 2013-ban indította el világszerte ruhagyűjtési kezdeményezését, melynek eredményeképp több mint 40 000 tonna ruhát gyűjtött össze. A vásárlók mára már az év egészében, bármelyik H&M üzletben leadhatják megunt ruháikat vagy textiljeiket, márkára és állapotra való tekintet nélkül. A cél az, hogy minden évben emelkedjen az összegyűjtött ruhamennyiség, és 2020-ra elérje az évi 25 ezer tonnát.

Célja, hogy egy zártkörű láncot hozzon létre a divatban, ehhez pedig egy egyszerű megoldást nyújt a vásárlóknak a megunt vagy nem használt ruháik leadására, amiket ezután újrahasználnak, újrafelhasználnak vagy újrahasznosítanak (rewear, reuse, recycle) a H&M ruhagyűjtési kezdeményezésének eredményeképp. Ennek köszönhetően kevesebb ruha landol a szeméttelepeken. A film, melynek szlogenje a “Jöhet!” (Bring it!) azt mutatja be, hogy mi történik a megunt ruhákkal miután leadták őket az üzletben. Inspiráló történeteken keresztül láthatjuk, hogy hogyan lehet megnövelni egy termék élettartamát azzal, hogy az újrahasználás-újrafelhasználás-újrahasznosítás zártkörű rendszerében tartjuk.
A tönkrement ruhákat én is elviszem a legközelebbi H&M-be, a kinőtt, de még bőven horható darabokat pedig jótékonyságra fordítom. Ha nincs ötletetek hogy mit kezdjetek a régi ruhákkal, textílikkal, akkor vigyétek el az üzletekben található gyüjtőládába hogy utána újrahasznosíthassák! : )

_DSC3213

_DSC3218

_DSC3255

_DSC3261

_DSC3196

_DSC3235

_DSC3286

_DSC3185

_DSC3233

_DSC3298

Photo: Bodnár Zsófi

Coat – H&M / Jumper – H&M / Jeans – H&M / Shoes – H&M / Sunglasses – Sun & Eye