Pastella

Új magyar márka a láthatáron! 
Készítettem egy mini interjút Petrával, a Pastella alapítójával, hogy kicsit közelebbről megismerkedjetek a márkával.

Először is szívből gratulálok a márkához és az első kollekcióhoz! Régi vágyad volt vagy hirtelen jött az ötlet?

Köszönöm szépen a gratulációt. Már évek óta tervezem, hogy valamit szeretnék létrehozni. Kreatívnak tartom magam és rengeteg ötletem volt, szoktam varrni is készítettem már táskákat, bőr dolgokat, mindig valami számomra izgalmasat. A Pastella végleges ötlete 2020 tavaszán született meg, amikor minden bezárt és teljesen belemerültem mit szeretnék igazán.

A tavalyi és az idei év is mindenkinek kihívás a kreatív szakmában. Te hogyan éled meg ezt az időszakot, hogyan befolyásolta a márka kommunikációját és stratégiáját a kialakult helyzet? Nehéz volt az indulás?

Nekem ez a tökéletes nyugalmi időszak volt arra, hogy ötleteljek. Megszületett az gondolat, hogy a Pastella egy olyan ruha márka lesz, ahol összeforr a környezettudatosság az én saját stílusommal. Laza, kényelmes lesz, puha anyagok lesznek és semmi nem lesz passzos :)
Az indulás az ötlet megszületése után egy kicsit későn jött, mert egy kicsivel lassabban lett meg minden alapanyag mint gondoltam, ezért is lettek őszi nadrágok az eredetileg tavasz/nyárinak indult kollekcióban.
Mi inspirál téged?

Az óceán, a vízparti élet és a szabad emberek inspirálnak. Szeretem, ha valaki olyan dolgokat hord, ami illik a személyiségéhez és nem feltétlenül az alkalom adja meg, hogy mit visel, hanem minden helyzetben önmagát tükrözi az öltözéke. Ezért is a Pastella olyan embereknek tetszik leginkább, akik hasonlóan élnek mint mi, nagyon sok időt töltenek a barátaikkal, együtt utaznak akár felfedezetlen helyekre és kihívásokat keresnek. 

Mikor érkezik és mit lehet tudni a következő kollekcióról?

Eredetileg 10 ruhát találtam ki, amiben vannak szettek, egyberuhák és overálok is és a világos, natúr, krém színek dominálnak. Ezen egy picit módosítani kellett mert az őszi indulásra túl nyárias lett volna a hangulat. Éppen ezért két részre bontottam a kollekciót, így van lehetőségem a visszajelzesekből tanulni, hogy mit csináljak másképp és mi az amit nagyon szeretnek a vásárlóink. Azt tervezem, hogy a második fele a kollekciónak megvalósul nyáron. Remélem így is lesz :)

Én nagyon sok sikert kívánok Petrának, a szoknyát pedig itt is köszönöm szépen!!
Kövessétek őt instagramon @petra.huszka & @pastella_budapest